zaterdag 23 maart 2013

Meer, meer, meer!

Bron: opensecrets.org landvanmelkenhoning.blogspot.nl Meer, meer, meer!
IK WIL MEER!
Zo, dat is gezegd. Klinkt niet zo bescheiden, of wijs of volwassen, deze zin. Toch heb ik het gezegd. Eerst zachtjes tegen mezelf, toen tegen mijn partner, nu op deze blog en uiteindelijk ook tegen de baas. Die gaf me gelijk. Ik mag gezien mijn taken en prestaties wel wat meer verdienen. Niet dat ik nu meteen al de gevolgen zie op het loonstrookje hoor. Er zijn tenslotte verschillende bazen binnen de organisatie die er eerst allemaal iets van mogen en moeten vinden. En het is natuurlijk nogal wat: meer willen in tijden van crisis en reorganisatie. Je mag blij zijn als je überhaupt je baan mag houden. Afwachten dus.

Ik heb mezelf aan de ene kant overtroffen door om meer te vragen. Voor jezelf opkomen wordt beoordeeld als iets goeds in onze prestatie-maatschappij. Groei ligt ook in de lijn der verwachting. Als je hard werkt, leer je meer, ontwikkel je jezelf meer en verdien je uiteindelijk meer. Logisch.

Maar soms, op van die momenten dat ik mezelf vanaf een afstandje gadesla, vind ik mezelf een ontzettende grote verwende muts. Want ik voel me eigenlijk ontzettend rijk. We zijn gezegend met twee inkomens en leren aldoende steeds meer de belangrijke dingen te waarderen en minder aan onnodigheden uit te geven. Er blijft dus best wat geld over om in de spaarpot te stoppen. Dat is uiteraard geen overbodige luxe, dat sparen. Ik denk dan aan een buffertje voor het geval het even tegenzit en straks pensioen en hypotheek aflossen. Maar goed, meer is niet echt nodig. Daarbij zal ik ook bij gebrek aan meer niet minder hard gaan werken of het werk minder leuk vinden. Ik doe het namelijk niet alleen voor het geld, maar omdat ik denk dat het werk dat ik doe over het algemeen van meerwaarde is.

En toch raak ik straks teleurgesteld als meer er toch niet in blijkt te zitten. Want dan ga ik mezelf weer vergelijken met anderen. Die verdient meer, en die, en die, en die. Terwijl ik hetzelfde werk doe, of harder werk, of, of...Schijnt hardnekkig in onze menselijk aard verankerd te zijn, dat vergelijken.

Lekker onlogisch en tegenstrijdig allemaal hè?

1 opmerking:

  1. Elk beetje meer loon is meegenomen nu de overheid minder gul wordt en prijzen stijgen. Senior heeft meer geld gekregen netto, maar met alle maatregelen gaan we er toch op achteruit in het totale huishoudbudget. Dat was een onaangename verrassing en de komende jaren wordt bijvoorbeeld de kinderbijslag verder verlaagd en er zit vast meer aan te komen omdat ik een uitkering heb (en idd netto minder krijg sinds begin dit jaar).

    Dus je bent slim bezig!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...