zondag 1 december 2013

Energie vergelijken


Bron: http://www.geschiedenis.westerschool.picto.nl/energiefilmpjes.htm landvanmelkenhoning.blogspot.nl energie vergelijken

Per 11 januari loopt ons contract af bij de huidige energieleverancier. Tijd dus om opnieuw te gaan speuren naar energieleveranciers met mooie tarieven en/of welkomstpremies.  Daarbij kun je gebruik maken van tientallen prijsvergelijkingssites. Nu betalen we een voorschotbedrag van 109 euro per maand. De leverancier gaat daarbij uit van 1506 kWh aan elektriciteit en 1290 m3 gas. Deze standen heb ik bij de vergelijkingen ingevuld. Daarnaast filterde ik op vaste tarieven en een 1-jaar contract. Uiteindelijk ben ik via Easyswitch overgestapt. Ik verwacht daarmee min of meer op hetzelfde maandbedrag te blijven als we nu zitten. Echt goedkoper was ik helaas nergens uit. Door over te stappen bespaar ik wel extra kosten, omdat de tarieven van mijn huidige aanbieder na 11 januari sowieso omhoog gaan.
Nu alleen nog wachten op de bevestiging van de nieuwe energieleverancier. Die komt als het goed is binnen 7 werkdagen. Vanaf dan gaat de wettelijke bedenktijd in van 14 dagen. De nieuwe leverancier regelt het opzeggen van het oude contract. Makkelijk zat!

8 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Kan (helaas) uit ervaring spreken dat als bevestigingsbrieven niet binnen 7 dagen binnenkomen je gelijk erachteraan moet bellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, vreemd. Als ik mij verbruik invoer bij Easyswitch ben ik duurder uit als bij PrizeWize! Ik stap binnenkort ook over, maar liever via prizewize, ook omdat ik via euroclix dan weer spaar, maar ook omdat zij goedkoper blijken te zijn op de een of andere manier. Scheelt 30 euro bij mijn ingevoerde gegevens 450/950 bij n.uon, degene die mijn voorkeur heeft voor komend jaar. Ik vind het gek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het viel mij ook op dat er bij de vergelijkingswebsites soms prijsverschillen zitten tussen aanbiedingen van dezelfde energieleveranciers. Mijn nieuwe aanbieder was iets van 20 euro goedkoper dan op een andere website. Kennelijk worden er toch net iets andere afspraken gemaakt.

   Verwijderen
 3. Ook slecht moment van overstappen net dat winter begint de welkomsbonussen zijn erg laag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms wel extra zoeken als je een groen contract wilt.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...