woensdag 1 mei 2013

Terugblik op de maand april


landvanmelkenhoning.blogspot.nl Terugblik op de maand april

De tijd vliegt! Ook april kan weer afgesloten worden. Voor mijn gevoel hadden we flink lopen spenden deze maand, maar dit viel uiteindelijk reuze mee. Dit kwam deels door de grote meevaller die we hadden door teruggave van de energiekosten. We hebben daarvan €124,- gebruikt voor onderhoud (schilderen, kleine reparaties etc.) en de rest kon op de spaarrekening. Die kon deze keer flink gespekt worden. Ook kwam er €32,-  extra binnen vanwege het mysteryshoppen van afgelopen maand. Binnen afzienbare tijd lijkt onze gewenste buffer van €10.000 dus behaald te kunnen worden. Hierbij moeten we nog wel rekening houden met twee grotere onderhoudsklussen die gedaan moeten worden (ca. €1200,-). We kunnen ons nu al voorzichtig gaan oriënteren op het aflossen van het aflossingsvrije deel van de hypotheek. Dit is ca. €35.000 euro, tevens het bedrag dat we ongeveer 'onder water' staan. Behalve de rentekosten die we bij aflossing besparen geeft het me een goed gevoel als we straks hoogstens lenen wat ons huis ook ongeveer waard is.

Vanaf april zijn de gemeente en het waterschap begonnen om hun belastingen te heffen. Dit kan ik deels weer halen uit het potje 'niet-maandelijkse vaste lasten', waar ik al wat geld apart gezet heb. Dat geldt tevens voor de rekening van het water en de bankkosten. Doordat de maand qua boodschappen voor mij kort was (4 keer in plaats van 5 keer in de maand) vallen de boodschappenkosten ondanks de verjaardag uiteindelijk enorm mee. We zitten nog onder het bedrag dat we begroot hebben. Voor het uit eten gaan daarentegen overschrijden we weer, maar dat was het geld dubbel en dwars waard!
Deze maand is er ook geld uitgegeven aan kleding, iets meer dan begroot. Ik ben erg blij met het vest dat ik gekocht heb. De kosten voor het openbaar vervoer vallen deze maand lager uit, omdat ik een weekje vrij had. De langverwachte rekening van de kaakchirurg is nog steeds niet binnengekomen. Kennelijk duurt het enorm lang voordat dit verwerkt is. Ach ja, ondertussen trekken we er dan maar gewoon rente van (is nu nog maar 2%, maar alle beetjes helpen).

Voor de maand mei verwacht ik geen schrikbarend hoge uitgaven. Qua inkomsten krijgen we een extra boost door het vakantiegeld. Altijd fijn!
 
ITEM:
Totalen

INKOMSTEN:
€2.608
Sparen (10%)

Noodfonds
€830
Afschrijving
€0
Onderhoud
€0
Aflossing
€0
Pensioen
€0Woonlasten (25% - 35%)

Hypotheek
€559
Gemeentebelastingen
€68
Gemeentebelastingen
(€12)
Waterschap
€31
Waterschap
(€8)
Woonverzekering
€22
Klein onderhoud
€124
Klein onderhoud
€0
Inrichting
€3
Inrichting
€4
Woningnet
€0
Woningnet
€1
Overig
€0Gas, water, licht (5% - 10%)

Gas en elektra
€109
Water
€34
Water
(€23)
Telefoon
€36
Internet
€32
Bankkosten
€13
Bankkosten
(€7)Voeding (5% - 15%)

Boodschappen
€208
Uit eten
€100Vervoer (10%- 15%)

Reiskosten
€200
OV-abonnement
€0
OV-abonnement
€5
Fietsonderhoud
€0
Fietsonderhoud
€3Kleding (2& - 7%)

Kleding
€49
Kleding
(€9)
Stomerijkosten etc.
€0
Stomerij etc.
€5Ziektekosten (5% - 10%)

Zorgverzekering
€89
Zorgkosten
€0
Eigen risico
€41Persoonlijke uitgaven (5% - 10%)

Toiletartikelen
€9
Make-up
€0
Kapper
€0
Persoonlijke ontwikkeling
€0
Persoonlijke ontwikkeling
€30
Cadeautjes
€17
Cadeautjes
(€2)
Overig
€0Vrije tijd (5% - 10%)

Recreatie
€44
Bibliotheekabonnement
€0
Bibliotheekabonnement
€4
Vakantie
€0
Vakantie
€0

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat prachtig in een schema staan zeg! Leuk ook met die kleurtjes. En wat een goedkoop bibliotheekabonnement!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt! Ik zag net wel op mijn scherm dat het een grotere regenboog van kleurtjes was geworden dan bedoeld :) Altijd lastig om excel schemaatjes te kopiëren naar de blog. Ach ja, ik ben gelukkig geen pro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey als niet pro: hoe krijg je die verwijzing naar oudere logjes onder je blog(met 'you might also like')??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi overzichtelijk overzicht! Maar, hoe doe je dat toch, voor net iets meer dan 200 euro de hele maand boodschappen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Deze maand hoefde ik maar 4 keer boodschappen te doen in plaats van 5. Ik kom meestal wel uit met zo'n 50 euro per week. Ik shop 1x per week, altijd met een lijstje en koop in bij A.ldi, A.ction, Appie en toko. Ik laat partner vaak thuis, want die maakt het duur :)Ik ben dol op lijstjes, dus weet ongeveer welk product waar het goedkoopst is. Verder gebruik ik geen pakjes en zakjes en...de spullen zijn niet bio. Ik volg je blog nu een tijdje, dus voor dat laatste zou je volgens mij je ziel moeten verkopen, dus doe maar niet :)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...