zaterdag 18 mei 2013

Financiële meevaller


bron: nrc.nl financiele meevaller landvanmelkenhoning.blogspot.nl

Ik blogde er eerder al over: ik had het controversiële onderwerp 'loonsverhoging' aan de orde gesteld bij de baas. Het ging daarna alle kanten op, van gouden bergen-beloftes tot 'misschien toch maar niet'. Maar, het is uiteindelijk gelukt! Gisteren kreeg ik de brief met de vreugdevolle mededeling dat ik twee extra periodieken zou stijgen, wat bruto zo'n 230 euro per maand extra is. Extra meevaller is dat de ingangsdatum van de verhoging 1 januari is. De meimaand belooft dus een zeer vruchtbare te worden.

Ik ben er uiteraard ontzettend blij. Kranten staan bol van de slecht-nieuwskoppen. Crisis, recessie, reorganisatie, stijgende werkloosheid, dalende spaarrentes etc. Een daling in inkomen ligt dus eerder voor de hand dan een stijging. Uiteraard zijn we direct uit eten gegaan bij het horen van dit nieuws. Heerlijk, geld uitgeven dat je eigenlijk nog niet hebt :) Ik voel me oprecht een gezegend mens. Na deze ervaring kan ik het iedereen aanraden om, als daar aanleiding toe is, je salaris ondanks alle ellende om je heen, ter discussie te stellen. Het vraagt even wat moeite om over die drempel te stappen, maar jouw energie die je in je werk stopt mag gezien en gewaardeerd worden, ook financieel.

Of, zoals Marieke Henselmans in een interview laatst stelde: trek je niets aan van DE economie, maar zorg dat je je eigen toko draaiende houdt.  Dus minder kopen, al zou dat misschien slecht zijn voor DE economie en je inkomsten proberen te verhogen. De extra inkomsten kunnen mooi ingezet worden voor de buffer en het aflossen van de hypotheek, zodat de maandlasten dalen. Hiermee zijn we beter voorbereid op de tegenslagen die met de kwakkelende economie gepaard gaan.

5 opmerkingen:

  1. Zo, kijk aan. Gefeliciteerd met dat mooie bedrag erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wel een nette verhoging zeg :) Dan hebben we het niet over een 10tje meer per maand!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...