zondag 12 mei 2013

Duizelingwekkende Doordeweekse Dips

Bron: flannerys.com.au landvanmelkenhoning.blogspot.nl Duizelingwekkende Doordeweekse Dips

Je herkent het waarschijnlijk wel: zo rond een uur of drie, vier word je geveld door een hardnekkige namiddagdip. Als iemand een stretcher met een dekentje in je kantoor zou zetten, zou je meteen gaan liggen en zonder problemen een half uurtje naar dromenland vertrekken. Niet handig als de werkgever van je verwacht dat je in ruil voor dat salaris die middag nog het nodige produceert. Behalve deze bekende dip heb ik ook eerder op de dag al regelmatig last van de ochtenddip: het ontbijt is alweer enkele uren geleden en voor een lunch is het officieel te vroeg, dus kaan ik tussendoor maar alvast wat sneden brood en een ontbijtkoek weg. Als ik pech heb, zit ik de ochtend met rommelende maag in vergadering. Zó vervelend en ook een tikkeltje gênant.

Ik probeer goed en gezond te eten, maar heb het idee dat ik te weinig ontbijt om een hele ochtend door te komen zonder noemenswaardige tussendoortjes en te weinig lunch om enigszins normaal tot aan het avondeten door te trekken. Daar wil ik verandering in aanbrengen. Niet door nog meer saaie boterhammen te gaan smeren, of mijn geld uit te geven in een veel te dure bedrijfskantine, maar door zelf iets extra's toe te voegen aan mijn ontbijt en lunch. Voor het ontbijt geldt uiteraard dat het niet teveel tijd mag kosten. De lunch moet makkelijk in een bakje mee te nemen zijn. Op het www is er genoeg lekkers te vinden om inspiratie op te doen.

Bron: apartmenttherapy.com landvanmelkenhoning.blogspot.nl Duizelingwekkende Doordeweekse Dips

In tegenstelling tot vele anderen, heb ik geen enkele moeite met ontbijten. Zodra ik wakker ben is mijn maag dat ook. Sterker nog, mijn maag is vaak degene die als innerlijke wekker fungeert en daarbij geen snooze-functie hanteert. Als ontbijt neem ik vaak brinta of havermout. Havermout schijnt vooral erg voedzaam te zijn en is goed te combineren met  rozijnen en fruit (zijn die 2 stuks ook weer binnen). Toch krijg ik ook na een portie havermout gauw weer trek. Ik kan Griekse yoghurt gaan gebruiken (bevat veel proteïne) en zou vaker noten aan mijn ontbijt kunnen toevoegen. Ook groene smoothies schijnen goed te vullen, maar ik geef eerlijk toe dat die groene derrie mij niet zo trekt. Zolang ik jong ben en al mijn tanden nog heb, wil ik mijn eten heel graag kunnen kauwen.
In het weekend kan ik alvast van tevoren zoete of hartige (volkoren) muffins maken, een stukje hartige taart of pannenkoeken. En waarom zou ik niet gewoon een restje van het avondeten van de vorige dag opwarmen?

Bron: bbcgoodfood.com landvanmelkenhoning.blogspot.nl Duizelingwekkende Doordeweekse Dips

Voor de lunch kwam ik hier de tip tegen om op zondag alvast rijst, quinoa of couscous te koken en in een afsluitbaar bakje in de koelkast te bewaren. Hetzelfde kun je doen met bonen of peulvruchten. Eieren kook je alvast hard en kun je daarna ook enkele dagen in de koelkast bewaren. 's Avonds kun je afhankelijk van het menu een klein stukje gebakken kipfilet of tofu apart houden. Op de doordeweekse ochtend mieter je de rijst, bonen, ei, tofu/kipfilet (of bijv. tonijn uit blik) door elkaar. Je snijdt er een avocado'tje bij, lenteuitjes, tomaat, sla, of wat je dan ook maar in je koelkast hebt liggen. Dan mik je er een scheutje olijfolie en snufje zout overheen, doet er een dekseltje op en klaar.
En hier vind je, geïnspireerd door de Japanse Bento, andere heerlijke recepten en inspiratie om je lunchbakje mee te vullen. Ziet er watertandend lekker uit toch? 
Nou, ik ga de keuken in. Kijken of ik die Duizelingwekkende Doordeweekse Dips eens een lesje kan leren. Fijne zondag!

Bron: www.theroxxbox.com landvanmelkenhoning.blogspot.nl Duizelingwekkende Doordeweekse Dips

Bron: www.theroxxbox.com landvanmelkenhoning.blogspot.nl Duizelingwekkende Doordeweekse Dips

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar. Ik begin vroeg, mijn ontbijt om 5 uur bestaat uit twee dikke spelt boterhammen, 500 ml water en een kop koffie. dat red ik tot 9 uur. Wat dan betekend dat er weer twee dikke speltboterhammen en water en koffie naar binnen gaat. om 12 uur een appel en om 1 uur thuis een schaal volle yoghurt met cruesli. Dan red ik het wel tot half zes voor de prak. In de avond eet ik dan niet meer. Gelukkig kan ik zelf bepalen wanneer ik eet. Lastig met vergaderingen lijkt me wel hoor als je hongerig bent. Ik heb er geen moeite mee om vijf dagen hetzelfde te eten. Zefs mijn beleg is vijf dagen hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sinds ik me heb aangewend om een handje noten/studentenhaver (bio) te nemen bij trek, ben ik van 'de dip' (trillend op mijn benen om 16.00 uur) verlost! Noten zijn heel fijn. En passant viel ik ook nog 6 kilo af:)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...