zondag 2 december 2012

Zorgverzekeraars deel II


Op 21 november had ik een blogpost gewijd aan het kiezen van een passende en voordelige zorgverzekering. Ik dacht een knoop doorgehakt te hebben, maar door de reactie van Mirjam, het lezen van diverse blogs en het zien van de uitzending van Tros Radar over aanvullende verzekeringen begon ik ernstig te twijfelen en heb ik mijn besluit heroverwogen.

Eigen risico
Zoals ik al eerder schreef ga ik ervan uit dat we niet boven het verplichte eigen risico van €350,- uit zullen komen. De kans dat we beiden het maximale eigen risico van €850,- gaan halen is dus erg klein. Bij verzekeraar B levert de verhoging van het vrijwillig eigen risico €20,83 per maand op. Dit is voor ons beiden een besparing van zo'n €500,- per jaar! We willen dit geld aan de kant zetten om onverhoopt bij ziektekosten toch aanspraak te kunnen doen op een potje. 

Aanvullende verzekering
Dat wat in de basisverzekering zit, dekt eigenlijk voldoende gezien het feit dat we nog nooit naar de diëtist, fysiotherapeut en psycholoog zijn geweest. Door geen aanvullende verzekering af te sluiten besparen we €14,46 per maand en €173,52 per jaar. Gezien het gebrek aan trouwe tandartsbezoekjes afgelopen periode leek het me wel wijs om de aanvullende tandartsverzekering ad €12,25 per persoon per maand wel te handhaven. 
Als we op vakantie gaan kunnen we apart een reisverzekering afsluiten voor de volledige dekking van medische kosten (basisverzekering dekt alleen kosten op basis van Nederlandse kostprijs).

Besparing
De overstap van de huidige naar deze verzekering levert ons nog steeds een welkomstkorting van €75 euro per persoon op. Als we ook de aanvullende tandartsverzekering hadden geschrapt, had deze korting overigens niet meer van toepassing geweest.  De premie komt na bovenstaande herziening en met deze korting uit op €1993,20 per jaar voor ons beiden. De premie per maand is dan 83,05 per persoon. Daarmee zijn we in vergelijking met 2012 €1137,- goedkoper uit!

Jeetje, ik ben er echt even stil van...
En blij om zoveel te leren van reacties en blogs van anderen! Dank, met name aan Mirjam!

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...