woensdag 10 juli 2013

Geven


Bron: craigmcn.ca landvanmelkenhoning.blogspot.nl Geven

Je hebt mensen die zaterdagavond leuke dingen gaan doen in de stad of gaan bankhangen met een film. Ik was zaterdagavond niet één van die mensen. Ik had last van de kriebels. Ik was zojuist aan het opruimen geweest en werd steeds verdrietiger van het feit dat ik niet aan het opruimen was, maar spullen die we eigenlijk nooit (meer) gebruikten slechts aan het verplaatsen was. Wat een ellende. Misschien dat M.arktplaats me kon verlossen?

De verplaatste spullen werden dus weer uit de kast getrokken en één voor één vanuit allerlei hoeken op de foto gezet. De foto's werden, voorzien van een keurige beschrijving, op de MP website gezet. In eerste instantie wilde ik ze voor bodemprijzen aan gaan bieden. Maar ach, wat een gedoe. Als ik het maar gewoon kwijt kan ben ik al blij, dacht ik. Dus werd er overal met capslock letters GRATIS AF TE HALEN bij gezet.

Nog diezelfde avond bleken er nog meer mensen te zijn die zaterdagavond geen leuke dingen doen in de stad of bankhangen met een film. Nee, er zijn mensen die MP afstruinen op zoek naar gratis spullen waar andere mensen vanaf willen.

Binnen een paar dagen was ik driekwart van de spullen kwijt. En wat nog het leukste was: de reacties van mensen. Er was een mevrouw die zo blij was met haar spulletjes dat ik drie zoenen en een heerlijke doos met chocolaatjes kreeg. Een Chinese mevrouw gaf me in ruil voor een siliconen bakvorm (waar ze ongetwijfeld hele spannende exotische dingen in gaat maken) een flesje sojasaus. En iemand anders gaf niets, maar bleef maar herhalen hoe vreselijk blij ze was met die glazen theepot. Blije mensen, wat wil je nog meer! En de chocola is op en mijn kast weer stukken leger.  Pure winst.

6 opmerkingen:

 1. Zoooo kan het dus ook!!
  Een bank die wij ooit gratis aanboden, leverde alleen maar achterdochtige reacties op.... heel raar... Die hebben we maar naar de stort gebracht. Helemaal verbouwereerd waren we...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah dat is fijn zeg! Dat je die dingen kan geven, maar ook dat je weer dingen ervoor terugkrijgt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend tof van je, en wat leuk dat je mensen treft die een presentje meenemen, of heel enthousiast zijn ;) :)
  Lekker opgeruimd voor jouw, win win situatie, hoe gaat het met het dagelijkse leven en de besparingen ?

  dag dag,
  Rosie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verkoop veel op MP maar zet er ook regelmatig iets (groot en ligt in de weg) gratis op. Ik heb er al merci voor gekregen, een aardbeientaart, flesje wijn en bosje bloemen. Ook vaak niets maar hoeft natuurlijk ook niet. Er zijn er ook die iets op MP zetten onder de noemer gratis en dan in de advertentie vermelden dat het artikel kan worden opgehaald in ruil voor een bosje bloemen of iets voor de spaarpot van de kinderen. Dat vind ik irritant. Gratis is gratis. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee om het zo te doen! En erg fijn ook om dan zulke reacties te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kom op weg naar mijn werk langs een kringloopwinkel die draait op vrijwilligers , daar geef ik regelmatig een tas met spullen af, dat heeft voor mij het voordeel dat ik er gelijk vanaf ben en er verder ook geen werk mee heb, zoals alles fotograferen,op internet zetten en afwachten of mensen het echt komen ophalen, daar ik geen auto heb is het ook handig dat deze kringloop ook je grotere spullen thuis ophaalt , vind het altijd een goed gevoel dat de spullen weer hergebruikt worden, enige nadeel is dat als ik de spullen afgeef ik zelf ook weer dingen tegenkom hihi

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...